Honda marine SrbijaHonda marine SrbijaHonda marine Srbija

BIG FOOT ULTIMATE

Stižu najnovije vesti iz Futoga!
      Kao što dobra proizvođačka praksa nalaže szr ELKO je po treći put izvršio redizajn svog osnovnog proizvoda, čamca BIG FOOT. Nakon nekoliko meseci rada na izradi potpuno novog drvenog modela a zatim kalupa, svetlost dana je ugledao prvi čamac u nizu. Oduševljenje  nismo krili. Godinama sticano znanje i iskustvo ELKO tima neizbrisivo je ostavilo trag u svetu nautike izradom upravo ovog čamca. U skladu sa tim novi čamac je okićen i novim imenom

BIG FOOT ULTIMATE

Čamac se izrađuje od poliestera i poseduje međunarodni CE sertifikat i GL (Germanisher Lloyd) sertifikat. Dobijanjem ovih sertifikata omogućena je prodaja našeg čamca u zemljama Evropske unije.

Osnovne karakteristike i dimenzije čamca su: 

- dužina 5,65 m
- širina 1,40 m
- dubina 0,55 m
- gaz 0.05 m
- težina 200 kg
- nosivost 685 kg.

Najznačajnija promena je u krmenom delu čamca  koji je proširen za 8 cm, a ravno korito je sada zamenjeno blago izraženim V koritom, što ovaj čamac svrstava u klasu plovila za rečni i priobalni morski saobraćaj. Ovim izmenama je postignuta veća stabilnost čamca, lakše ubrzanje i glisiranje. Zrcalo je predviđeno za motore sa dugom osovinom, ali se sa lakoćom može prepraviti za motore sa kratkom osovinom. Konstruktivno rešenje krmenog dela čamca je takvo da zrcalo bez ikakvih problema podnosi motore do 50 HP. Izmene su vidljive na poklopcima prednjeg i zadnjeg boksa koji su prošireni. Takođe je otvoren i boks za sidro.

Značajne izmene su se desile u duplom dnu koje je sada ojačano po principu „riblje kosti“, i stvara neraskidivu vezu palube i korita pri čemu je celokupna konstrukcija dodatno ojačana, a čamac osiguran pojavom vazdušnih komora. Povećana razlika nivoa palube i korita iskoriščena je za postavljanje izliva za vodu te kokpit dobija epitet samoprazneći.

Čamcem se može upravljati po klasičnom principu „na ručku“, ili pomoću komande instalirane na upravljački pult. U tom slučaju se dobijaju dva dodatna boksa u pultu i stolici.
Ako smo uspeli da zagolicamo Vašu znatiželju slobodno nas kontaktirajte. Uvek smo spremni za saradnju.

Vaš ELKO tim

Dizajn i izrada, Sinisa Samardzija-Digital presentations